Toerisme

Thema’s > Toerisme

Griekenland is een van de populairste toeristische bestemmingen wereldwijd. Jaarlijks verwelkomt Griekenland meer dan 14 miljoen toeristen . Griekenland komt hiermee op de 15de positie van de wereldranglijst toeristische trekpleisters. De laatste jaren waren dat zelfs 17 miljoen toeristen, goed voor 10 miljard euro omzet. Bijna één op de vijf Grieken is werkzaam in het toerisme.

Uit een onderzoek van het NBTC-NIPO in 2012 blijkt dat het toerisme naar Griekenland sterk verminderd is. In de zomer van 2012 reisden 30 procent minder Duitsers en 15 procent minder Nederlanders naar Griekenland. Uit het onderzoek blijkt dat 380 duizend Nederlanders een Griekse reisplannen.

Als oorzaken wordt aangegeven dat toeristen de onzekerheid van een land op de rand van een bankroet staat niet verkiezen als vakantiebestemming.

Een tweede reden is de malaise in Nederland zelf. Deze zomer gaan 400 duizend Nederlanders minder op vakantie dan vorig jaar. Na Griekenland is België de grote verliezer als vakantiebestemming.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *