Aardappelomelet

Recepten > Aardappelomelet

Dit gerecht heeft vanuit het eiland Andros heel Griekenland veroverd. Op Andros wordt dit het liefst klaargemaakt met zelf gemaakte worst. Behalve aardappelen voegt men soms ook courgettes toe.

ingrediënten

  •  500 gram aardappelen
  •  125 gram doorregen spek
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • 1 theelepel vers gehakte munt
  • 6 eieren

Bereiding

  1.  Aardappelen schillen en in dunne plakken snijden.
  2.  Ui en knoflook pellen en snipperen.
  3.  Spek in kleine blokjes snijden.
  4.  Olijfolie verhitten en de ui glazig fruiten.
  5.  Aardappel plakjes toevoegen en goudgeel en knapperig bakken.
  6.  Spek meebakken en van tijd tot tijd omscheppen. Knoflook, zout, peper en munt toevoegen.
  7.  Eieren los kloppen en over de aardappelen gieten.
  8.  Vuur lager draaien en de eieren met een vork van de bodem losmaken tot het ei begint te stollen.
  9.  Omelet op matig vuur aan beide kanten goudgeel bakken.
  10. Met behulp van een bord omkeren.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *