Bloemkool

Recepten > Griekse Bloemkool

Ingrediënten

  • 4 theelepels citroensap
  • 3 vleestomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 Bloemkool
  • 1 eetlepel verse basilicum
  • Peper
  • zout

Bereiding:

  1. Bak de gesneden uien in de olie zacht en glazig.
  2. Voeg de ontvelde tomaten toe (in stukken gesneden). Evenals de fijngehakte knoflook, peper en zout.
  3. Breng dit op smaak met wat citroensap.
  4. Snij de gewassen bloemkool in roosjes, die niet langer dan 5 minuten in gezout water worden gekookt.
  5. Giet de bloemkool af en doe de roosjes bij de warme saus. Strooi er de fijngehakte basilicum over.

Lekker met: gegrilde lamskoteletten en rijst.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *