Bonensalade, Griekse

Recepten > Griekse Bonensalade

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels azijn
    3 lente-uitjes
  • 2 radijzen
  • 1 snufje zout
  • 1 takje peterselie
  • 1 kilo sperziebonen

Bereidingswijze

  1. Verwijder de harde puntjes aan beide einden van de bonen en haal ze af.
  2. Was de bonen en snijd ze doormidden.
  3. Verwijder eventueel achtergebleven draden. Kook de bonen in een bodempje zout water.
  4. Haal de bonen na 15 a 20 minuten van het vuur en doe ze in een grote kom.
  5. Kook de eieren totdat deze hard zijn.
  6. Snijd de lente-uitjes en de peterselie fijn.
  7. Snijd de eieren en radijsjes in dunne plakjes.
  8. Strooi de uitjes, de peterselie, de azijn en olie vervolgens over de boontjes.
  9. Meng de salade goed en garneer de salade met de plakjes radijs en plakjes ei .
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *