Boterkoekjes met poedersuiker

Recepten > boterkoekjes met poedersuiker (Kourabiedes )

Ingrediënten

  • 750 gr  poedersuiker en
  • ½ kop  suiker
  • 2  eierdooiers
  • 2  zakjes vanille
  • 2  koppen boter
  • 5  koppen meel
  • 2  koppen geblancheerde amandelen
  • ½ eetlepel  bakpoeder
  • 1  kop rozenwater

Bereiding

  1. De amandelen 10  minuten koken, pellen en in een pannetje licht roosteren.
  2. Vanille en meel met het bakpoeder vermengen. De boter roeren, suiker en eieren bij de boter voegen en doorroeren.
  3. De amandelen en het meel geleidelijk  toevoegen. Tot een deeg kneden en er koekjes van vormen.
  4. Op een ingevette bakplaat leggen en in een voorverwarmde, matig warme oven 20 minuten bakken.
  5. Als ze uit de oven komen ze besprenkelen met rozenwater en bestrooien met de poedersuiker.
  6. De amandelen kunnen desgewenst worden weggelaten.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *