Feta Gebakken (Saganaki)

Recepten > Saganaki, gebakken Feta.

Sinds 2005 mag, als gevolg van een uitspraak van het Europees gerechtshof alleen fetakaas die in Griekenland is geproduceerd, de naam feta dragen. De Deense overheid had geklaagd bij het Europese Hof, maar trok aan het kortste eind.

Ingrediënten:

  • Grote plak feta van ongeveer 1 cm dik
  • Ei
  • Paneermeel (kan ook weggelaten worden)
  • Citroen
  • Zonnebloemolie/Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Doe olie in de koekenpan en laat de olie heet worden.
  2. Klop een ei op en haal de feta hier doorheen, en dan door het paneermeel.
  3. Bak de feta kort aan beide kanten.
  4. Serveer de Saganaki met een stukje citroen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *