Gegrilde feta

Recepten > Gegrilde feta

Ingredienten per persoon

  • 2 vleestomaten,
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie (extra)
  • peper
  • zout
  • eetlepel oregano
  • eetlepel peterselie
  • 4 eetlepels fijngesneden ui
  • paprikapoeder pikant naar smaak
  • 300gr Griekse feta aan blok.

Bereiding:

  1. Ontvel de tomaten en snij deze in kleine plakken.
  2. Verdeel deze plakken over een ruim bord, werkend van buiten naar binnen en zorg dat de gehele bodem bedekt is.
  3. Strooi over de tomaten peper en zout en het fijngesneden teentje knoflook.
  4. Rasp de feta en verdeel deze van binnen naar buiten. Zorg dat de randen van het bord onbedekt blijven. Strooi hierover de oregano, peterselie en paprikapoeder. Schenk over het geheel de olijfolie.
  5. Zorg dat er niet teveel op het bord komt te liggen i.v.m. het opdienen. Het bord in de over zetten op grillstand en het is gereed indien de feta gesmolten is.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *