Gyrosflapjes

Recepten > Gyrosflapjes

Ingredienten

  • 250 gr. rundergehakt,
  • 1 flinke eetlepel gyroskruiden,
  • 2 eetlepels olijfolie.
  • 1 uitje,
  • 2 tenen knoflook,
  • 2 eieren,
  • 1 pakje roomboterbladerdeeg ah, diepvries,
  • bakpapier.

Bereiding

  1. Meng het gehakt aan met gyroskruiden, 1 ei, het gesnipperde uitje en de 2 uitgeperste tenen knoflook.
  2. Doe olie in de pan en laat de olie goed heet worden, doe er vervolgens het gehakt in, en bak het gaar.
  3. Leg de plakjes bladerdeeg op de aanrecht, los van elkaar. Laat het bladerdeeg heel, wil je borrelhapjes maken, snijd dan de bladerdeegplakjes diagonaal door.
  4. Leg op ieder plakje een lepel gehakt, de hoeveelheid is genoeg voor 10 plakken of 20 plakjes bladerdeeg.
  5. Rangschik de flappen op het met bakpapier bekleedde ovenrooster, en klop het tweede ei los.
  6. Besmeer de bovenkanten van de flappen met een kwastje en het ei. doe de flappen in een voorverwarmde oven op ongeveer 200 graden. Met +/- 20 minuten zijn de flappen gaar.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *