Kalkoen gevuld met kastanjes

Recepten > Kalkoen gevuld met kastanjes (Galapoula gemisti me kastana)

Ingrediënten

  • 1 kalkoen van ± 3½ kilo
  • 8 eetlepels gesmolten boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • witte wijn
  • zout en peper
  • 1 grote, gesnipperde ui
  • 3 – 4 eetlepels paneermeel
  • 2 – 3 eetlepels peterselie, fijn gesneden
  • ¼ kilo kippenlevertjes, klein gesneden
  • ¼ kilo kalfsgehakt
  • het sap van 2 citroenen
  • 5 – 6 geroosterde kastanjes

Bereiding

  1. Fruit de ui in 3 eetlepels boter totdat ze transparant zijn.
  2. Voeg de ingewanden van de kalkoen, kippenlevertjes en het gehakt toe en bak het onder voortdurend roeren goudbruin.
  3. Voeg witte wijn, de peterselie, een beetje water en naar smaak peper en zout toe, en laat het koken tot het mals is.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg het paneermeel en de in kleine stukjes gehakte kastanjes toe. Mix het goed en stop dit mengsel in de kalkoen.
  5. Doe de kalkoen in een bakschaal met de borst naar boven en besprenkel hem met het citroensap, de olijfolie en de resterende boter. (Zout en peper naar smaak.)
  6. Rooster de kalkoen in een hete (220 °C, ofwel ongeveer gasstand 7) oven voor een minuut of 15.
  7. Doe folie over de kalkoen en verlaag de temperatuur naar 150 °C (gasstand 2) en laat hem 4 – 5 uur in de oven koken.
  8. Als de kalkoen gekookt is de folie verwijderen en nog 15 minuten op de hoge stand laten roosteren.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *