Karbonades Griekse – Afelia

Recepten > Griekse karbonades – Afelia

Ingrediënten:

  • 1 kg karbonades
  • 2 koppen rode droge wijn
  • 1/2 kop maïsolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 eetlepels fijngestampte korianderzaden
  • water

Bereidingswijze:

  1. Snij het vlees in reepjes van ongeveer 4 cm breed en laat ze een nacht in de rode wijn marineren (goed afgedekt en in de koelkast).
  2. Laat de volgende dag het vlees goed uitlekken en hou een kop van het vocht achter.
  3. Bestrooi het vlees met het zout, peper en koriander en bak het aan alle kanten goudbruin in de olie.
  4. Blus het vlees af met de wijn en zodra deze aan de kook raakt voeg je er zoveel lauw water bij zodat alles half bedekt is.
  5. Laat het geheel met het deksel op de pan een uur stoven.
  6. Serveer het geheel met pilaf, gebakken aardappeltjes en eventueel een (scherpe) salade.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *