Lamsvlees op plattelandswijze bereid – Arní exohikó

Recepten > Lamsvlees op plattelandswijze bereid – Arní exohikó

Recept voor 6 personen

Ingrediënten:

  • 6 grote lendenstukken van het lam
  • 175 gr Dodoni Kasseri (in 6 stukjes gesneden)
  • 1 kop boter
  • 6 vellen bladerdeeg (Kanaki)
  • 500 gr doperwten
  • peterselie
  • 12 kleine aardappels
  • Minerva olijfolie (Albert Heijn of Konmar)
  • 6 geschilde tomaten

Bereiding:

  1. Verhit 2 eetlepels boter in een braadpan en bak de lendenstukken halfgaar op een hoog vuur.
  2. Laat de erwten goed uitlekken. Laat in 2 eetlepels boter eerst de aardappelen en dan de tomaten bakken.
  3. Smeer de vellen Kanaki bladerdeeg in met boter. Vouw ze dubbel en smeer in met boter.
  4. Doe op elk vel een lendenstuk, 2 eetlepels erwten, 2 aardappelen, 1 tomaat en 1 stuk kaas.
  5. Strooi er zout, peper en gehakte peterselie over en rol ze op tot pakketjes.
  6. Doe ze op een met vet ingesmeerd blik en smeer ze in met olijfolie.
  7. Bedek ze met ingevet bakpapier en bak ze ongeveer 1 uur in een matig warme oven.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *