Souvlaki

Recepten > Souvlaki (+/- 10 stuks)

Ingrediënten:

  • ± 10 satéprikkers
  • 3 ons lamsfilet (varkenshaas kan ook)
  • 1 dikke ui
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine courgette
  • Marinade:
    • 2 el olie
    • 1 el paprikapoeder
    • 2 el oregano
    • 1 tl knoflookpoeder
    • zout

 Voorbereiding:

  1. Meng de ingrediënten van de marinade.
  2. Snij de lamsfilet in blokjes van 2 x 2 cm en meng de blokjes goed met de marinade. Minimaal 2 uur laten marineren, liefst langer.

Bereiding:

  1. Week de satéprikkers minimaal een uur.
  2. Snij de paprika, courgette en ui in blokjes van 2 x 2 cm
  3. Rijg om en om vlees en groente aan de satéprikkers.
  4. Bak de Souvlaki 12 minuten op een hete barbecue of onder de gril.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *