Tatziki

Recepten > Tzatziki

Ingrediënten:

  • 1 pak volle yoghurt
  • 1 komkommer
  • 1 tl zout
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 blaadjes munt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el peterselie
  • peper
  • zout

 Voorbereiding:

  1. Leg een theedoek in een grote zeef en giet daar de yoghurt in. Zet deze op een schaal en laat minimaal 8 uur (1 nacht) in de koelkast uitlekken. Gooi het lekvocht weg en doe de dikke yoghurt in een schaal.
  2. Rasp de komkommer boven de zeef en bestrooi met het zout.
  3. Laat minimaal een uur uitlekken en druk dan het resterende vocht uit de komkommer.

 Bereiding:

  1. Doe de komkommer, de geperste knoflook, de in stukjes gehakte munt, de olijfolie en de peterselie bij de yoghurt en meng deze goed.
  2. Laat de saus een uurtje staan en doe er naar behoefte nog zout en peper bij.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *