Zuiglam uit de oven

Recepten > Zuiglam uit de oven (Kokinisto)

Ingrediënten

  • 2 kg lamsbout
  • ½ bos selderij
  • 1 bos wortelen
  • 2 uien
  • 1 el witte peper
  • 2 kruidnagelen
  • 3 laurierbladeren
  • 2 st kaneel
  • 2 el piment
  • 4 el vleesbouillon (droog)
  • 8 el tomatenpuree
  • ½ l olie
  • 1,5 l retsina
  • 4 teentjes knoflook

Bereiding

  1. Maak de lamsbout schoon en snijd het ergste vet eraf.
  2. Maak de groente schoon en snijd ze fijn.
  3. Braad de bout in de olie rondom lichtbruin.
  4. Voeg de uien en de overige ingrediënten toe.
  5. Giet er 2 liter water over en laat het gedurende 1 ½ à 2 uur sudderen op een zacht vuur.
  6. Haal het vlees uit de pan als het gaar is.
  7. Zeef de ingrediënten door een fijne groentezeef.
  8. Dien het lam op met de saus erover
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *