Brommer of scooter huren

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Brommer of Scooter huren in Griekenland.

Voor het besturen van een brommer moet je in Griekenland 18 jaar zijn en een rijbewijs A hebben (Motor). Houd er dus rekening mee dat uw autorijbewijs niet volstaat.

Volgens een aantal bronnen voldoet bij 50 cc of minder het brommercertificaat (circa 10 Euro bij het postkantoor), bij meer dan 50 cc is in elk geval een motorrijbewijs nodig.

Griekse verhuurders accepteren vaak een bromfietscertificaat, maar het is maar de vraag of de Griekse rechter dat ook accepteert. Zonder een dergelijk rijbewijs dekt uw verzekering eventuele schade mogelijk niet.

Wij adviseren u met klem om, indien u niet in het bezit van een motorrijbewijs bent, géén brommer of scooter u huren.

Wij wijzen erop dat u bij brommerhuur verplicht bent een helm te dragen, ook al is het 35 graden en heeft bijna niemand een helm op.

2 gedachten over “Brommer of scooter huren

    1. Redactie Bericht auteur

      Volgens onze informatie is het huren van een brommer of scooter tot 50cc in Griekenland alleen mogelijk met een brommercertificaat of een motorrijbewijs. Waarop baseert u uw informatie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *