Boerensalade 2

Recepten > Boerensalade 2

Ingrediënten

  • 400 g tomaten
  • 1 komkommer
  • 250 g grote rode uien
  • 300 g groene paprika’s
  • 100 g zwarte olijven op azijn
  • 4 eetlepels koudgeperste olijfolie
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • zout, zwarte peper uit de molen
  • 200 g feta
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano

Bereiding

  1. Was de tomaten en de komkommer. Snijd de tomaten in achten. Verwijder de eindjes van de komkommer en snijd hem in dikke schijfjes. Snijd hem eventueel eerst doormidden.
  2. Pel de uien en snijd ze in niet te dunne ringen of in stukjes. Was de paprika’s, snijd ze doormidden en verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd de paprika’s in reepjes.
  3. Schik alle groenten door elkaar in een schaal, of verdeel ze over vier borden. Verdeel de olijven over de salade.
  4. Maak een vinaigrette van 3 eetlepels olijfolie, azijn en wat zout. Besprenkel hiermee de salade en strooi er wat peper over.
  5. Serveer de feta in dikke plakken of grof verbrokkeld over de salade en bestrooi hem met gedroogde oregano. Besprenkel de kaas met de resterende olijfolie en serveer de salade.

Tip: Voor de variatie kunt u ansjovisfilets, kappertjes, bindsla of plakjes hardgekookt ei toevoegen.

Opmerking: In Griekenland eet men dikwijls met z’n allen uit een grote schaal die midden op tafel staat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *