Lamskofta

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Recepten > Lamskofta

Ingrediënten:

  • 300 gr lamsgehakt
  • 1 el peterselie
  • 1 tl komijn (gemalen)
  • 2 el korianderpoeder
  • snufje cayennepeper
  • 2 geperste knoflooktenen
  • 1/2 tl zout

Voorbereiding:

  1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar totdat een stevig mengsel ontstaat.
  2. (De ingrediënten kunnen naar smaak worden toegevoegd: De knoflook wordt milder wanneer ze wordt gebakken, dus meestal maak ik er 4 tenen van….)
  3. Laat een uur rusten.

Bereiding:

  1. Rol van het gehaktmengsel ongeveer 20 balletjes (barbecue 30, geen paneermeel) en rol deze door wat paneermeel.
  2. Bak de kofta rondom bruin in wat olijfolie of aan spiezen geregen op de barbecue.
  3. Serveer ze met bijvoorbeeld tzatziki.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *