Lamskoteletjes met ei-citroensaus, Arní avgolémono

Recepten > Arní avgolémono – Lamskoteletjes met ei-citroensaus

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels Griekse olijfolie
  • 8 lamskoteletjes
  • versgemalen zwarte peper
  • 1/2 pot vleesfond (a 380 ml)
  • 3 eieren
  • 2 citroenen, geperst
  • 2 bosuitjes, in ringetjes

Bereiden

  1. Ovengrill voorverwarmen.
  2. Knoflook en olijfolie mengen.
  3. Koteletjes inwrijven met peper en licht bestrijken met knoflookolie.
  4. Naast elkaar op bakplaat leggen, bakplaat 10 cm onder hete grill schuiven en koteletjes in 3-4 min. per kant bruin en vanbinnen rosé roosteren, halverwege keren.
  5. Intussen in pan vleesfond tegen de kook aan brengen. In hoge kom eieren met mixer schuimig kloppen.
  6. Al kloppend citroensap in straaltje toevoegen. Hete vleesfond geleidelijk, in scheutjes, bij eimengsel schenken, voortdurend blijven mixen.
  7. Mengsel terug in pan schenken en al kloppend 3-4 min. zachtjes verwarmen tot lichtgebonden saus ontstaat.
  8. Niet meer laten koken, anders gaat saus schiften. Op smaak brengen met zout en peper. Koteletjes op vier warme borden leggen en bestrooien met zout. Saus over koteletjes scheppen en bestrooien met bosuitjes.
  9. Lekker met (pilav)rijst en gestoofde courgette.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.