Spaghetti met tomatensaus – Spaghétto mé sáltsa tomáta

Recepten > Spaghetti met tomatensaus – Spaghétto mé sáltsa tomáta

Ingrediënten:

  • 1250 gr geschilde en gesneden tomaten
  • gehakte peterselie
  • 1/3 kop olijfolie
  • 1 pond spaghetti
  • 2 -3 teentjes geperste knoflook
  • zout
  • 1½ theelepel zout
  • ½ kop boter
  • ¼ theelepel peper
  • geraspte kefalograviera
  • 1 eetlepel suiker

Bereiding:

  1. Doe de tomaten, de olie, de 1½ theelepel zout, de peper en de suiker in een pan.
  2. Laat ze een uur op een laag vuur bakken.
  3. Kook de spaghetti in water met wat zout. Laat uitlekken en doe op een serveerschaal.
  4. Strooi de geraspte Kefalograviera erover.
  5. Verhit de boter in een kleine koekenpan en giet deze als hij begint te borrelen (maar voordat hij begint te kleuren), over de spaghetti. Bedek met de saus of dien de saus apart op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.