Stifado

Recepten > Stifado (stoofschotel met rundvlees)

Ingrediënten:

  • 1 kg mager rundvlees (stoofvlees)
  • 1 kg uien
  • 2 koppen olijfolie
  • 500 gr rode tomaten gepureerd
  • 2 runderbouillon tabletten
  • 1 glas wijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 1/2 kop peterselie  fijngesneden
  • zout en peper

 Bereiding

  1. Snijd  het rundvlees in vierkante blokjes van ongeveer 3 cm.
  2. Halveer de uien en snijd ze met de nerf mee in plakjes, of gebruik kleine uitjes in z’n geheel.
  3. Doe de olijfolie in de pan en bak het vlees op een hoog vuur rondom bruin, voeg daarna de uien toe.
  4. Nog eventjes bakken en doe dan de pommodore, de runderbouillontabletten de laurierblaadjes en de peterselie erbij.
  5. Laat dit ongeveer 2 uur stoven tot het vlees lekker mals is.
  6. Doe dan de wijn erbij en laat nog vijf minuutjes zachtjes koken.
  7. Tot slot op smaak maken en  met zout en peper.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *